Νέοι Αγρότες - Φαίνεται πως οι αιτήσεις θα είναι πολλές...


Φαίνεται πως θα κατατεθούν πολλές αιτήσεις, ίσως περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Μεγάλη πρόκληση είναι η μείωση των ετών δέσμευσης από τα δέκα, στα τρία με τέσσερα...

Αυτό σημαίνει πως τα χρήματα δε θα φτάσουν για όλους τους υποψηφίους και οι επιλαχόντες αυτή τη φορά θα είναι αρκετοί, εκτός και αν έχουμε μεταφορά κονδυλίων με σκοπό την έγκριση όλων των αιτούντων όπως έγινε και σε προηγούμενες προκηρύξεις. 

Πάντως δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που επιλέγουν δυναμικές καλλιέργειες (σπανάκι, μαρούλι, κλπ) στην υφιστάμενη κατάσταση, για να έχουν περισσότερα μόρια, άρα και περισσότερες πιθανότητες ένταξης στο πρόγραμμα νέων αγροτών. 

Απλώς καλό είναι όλοι αυτοί, να προβλέψουν και να συζητήσουν με το μελετητή τους για το πως θα καλύψουν το μέγεθος της εκμετάλλευσης τους στη μελλοντική κατάσταση, γιατί όταν δημιουργούν μεγάλη υφιστάμενη εκμετάλλευση, αυτοί, πρέπει να τη διατηρήσουν και ενδεχομένως να την αυξήσουν (αύξηση 10%) στο μέλλον. Αν δε καλυφθεί η προϋπόθεση του μεγέθους της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση του παραγωγού, τότε προβλέπεται απένταξη από το πρόγραμμα των νέων αγροτών και επιστροφή χρημάτων. 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι γίνεται με αξιολογήσεις των σχεδίων βελτίωσης, εγκρίσεις και πληρωμές τους;

Νέοι Αγρότες (κτηνοτρόφοι) : Χωρίς την άδεια εγκατάστασης στην ολοκλήρωση, επιστρέφονται τα χρήματα

Νέοι Αγρότες στα σεμινάρια – Σχέδια βελτίωσης στην αναμονή

Για πρώτη φορά άνθισαν δύο φύλλα βαμβακιού στην άλλη πλευρά της Σελήνης!

Σεμινάριο: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων στο “χώρο” σας;

Γιατί επιστρέφουν χρήματα οι Νέοι Αγρότες;