Skip to main content

Ποιότητα, Διαφοροποίηση και εφευρετικότητα... το εμβόλιο για τις επιχειρήσεις

11 Ιουνίου 2020

Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών:
"το 30% των επιχειρήσεων εστίασης και γενικά των κέντρων ψυχαγωγίας δεν θα ανοίξει καθόλου, λόγω της σύνδεσης με τον τουρισμό και το δεύτερο είναι ότι σε αυτές που θα ανοίξουν δεν προβλέπουμε να είναι πάνω από 30-40% των περσινών τζίρων"

Στην ίδια περίπου κατάσταση θα είναι και τα εμπορικά καταστήματα, που λόγω των περιορισμών πελάτη/τετραγωνικό μέτρο, αναγκαστικά θα έχουν πολύ χαμηλούς τζίρους.

Μαγική λέξη η "ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ" ... ως προς την ποιότητα υπηρεσιών, ως προς την ποιότητα προϊόντων, ως προς την ΠΟΙΟΤΗΤΑ γενικότερα.Η ποιότητα είναι μια λέξη που πήρε νέες διαστάσεις. Όποιος επιχειρηματίας την ορίσει καλύτερα σε σχέση με τις απαιτήσεις των πελατών του, θα βρεθεί ένα βήμα πιο μπροστά.

Η ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ των επιχειρηματιών για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είμαι σίγουρος πως θα δούμε ιδέες επιχειρηματιών τις αμέσως επόμενες μέρες που θα μας καταπλήξουν. Φυσικά όλες αυτές οι αλλαγές απαιτούν χρήμα και για αυτό είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά η στήριξη της πολιτείας.

Τα παραπάνω θα κρατήσουν τις επιχειρήσεις, τουλάχιστον σε... "standby mode", ώστε να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους, μέχρι να περάσει όλη αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η αγορά αλλάζει... πολλοί κλάδοι του αγροτικού τομέα, εταιρείες τροφίμων, eshops, υπηρεσίες ψηφιακής διαφήμισης και λίγες ακόμα δραστηριότητες θα έχουν προοπτικές ανάπτυξης αυτή την περίοδο (αν όχι ανάπτυξη, σίγουρα θα ξεπεράσουν πιο εύκολα αυτήν την δύσκολη κατάσταση σε σχέση με την εστίαση και τον τουρισμό).

Ο κόσμος άλλαξε, οι πελάτες αλλάζουν, αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσοι εκπαιδεύτηκαν τον τελευταίο καιρό στις online αγορές και στην online επικοινωνία! Οι επιχειρήσεις αλλάζουν και πρέπει να αλλάξουν για να σωθούν... επιχειρήσεις από την εκπαίδευση μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό θα αναγκαστούν να δουλέψουν με τρόπους και μέσα που δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ποτέ!

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος θα προχωρήσει, κάποια στιγμή θα τελειώσει όλο αυτό, όμως θα έχει αλλάξει σίγουρα ο τρόπος που αγοράζουμε, που μαθαίνουμε, που επικοινωνούμε γενικότερα και πάνω σε αυτή τη νέα πραγματικότητα προσαρμόζονται παγκοσμίως και με πολύ γρήγορους ρυθμούς όλες οι επιχειρήσεις.

Περουλάκης Γιάννης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων


Τελευταία άρθρα