Skip to main content

Online Σεμινάριο: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – νομιμοποίηση διαδικασίας παραγωγής τροφίμων στο “χώρο” σας

17 Ιουνίου 2020

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και σε αυτούς που πρόκειται να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, θέλουν να προχωρήσουν σε πρώτη μεταποίηση των προϊόντων τους και να τα προωθήσουν στην αγορά.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 2410551326, 09.00 – 13.00 ή να επικοινωνήσετε με εμάς μέσω της σελίδας μας στο facebook: https://www.facebook.com/Peroulakis.Yiannis/

Είναι η πέμπτη φορά που υλοποιούμε το συγκεκριμένο σεμινάριο και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτό. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, χωρίς φυσική παρουσία, σε πραγματικό χρόνο και το κόστος είναι 30€.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Ημερομηνίας υλοποίησης Τετάρτη 24/6/2020

Ποια είναι τα προϊόντα οικοτεχνίας;

Ως προϊόντα «οικοτεχνικής παρασκευής» ορίζονται τα προϊόντα τα οποία παράγονται από τη μεταποίηση, μικρής κλίμακας, αγροτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής, από τον επαγγελματία αγρότη, στη μονάδα προϊόντων οικοτεχνικής παρασκευής, τα οποία προορίζονται για τα σημεία διάθεσης.Τέτοια μπορεί να είναι τα παρακάτω:

  • Προϊόντα δημητριακών π.χ. πλιγούρι, μπομπότα
  • Προϊόντα με παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωματικά φυτά, μπαχαρικά κλπ
  • Προϊόντα διατηρημένα με αλάτι, ξύδι και λάδι πχ Επιτραπέζιες ελιές, τουρσί, σάλτσες
  • Αρτοσκευάσματα π.χ. παξιμάδια φρυγανιές, αρτίδια, σταφιδόψωμα, κριτσίνια, βουτήματα, λουκουμάδες με μέλι, κουλούρια, λαγάνες, διπυρίτης άρτος (γαλέτα) φύλλο κρούστας, σφολιάτα, πίτες (αλμυρές και γλυκές)
  • Ζυμαρικά π.χ. τραχανάς, χυλοπίτες, λαζάνια, ξινόχοντρος
  • Γλυκίσματα π.χ. χαλβάς με σιμιγδάλι, σάμαλι, ραβανί
  • Προϊόντα φυτικής προέλευσης με ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, π.χ. γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, γλυκά αλείμματα και γλυκές πάστες φρούτων και λαχανικών, φρουί γλασέ, πετιμέζι, μουσταλευριά, αμυγδαλωτά, εργολάβους, χαρουπόμελο ,προϊόντα από σουσάμι
  • Αποξηραμένα προϊόντα φυτικής προέλευσης φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωματικά φυτά
  • Προϊόντα με μέλι που έχουν προστεθεί ξηροί μαστίχα, κρόκος κ.α. τρόφιμα
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα, π.χ. τυρί, βούτυρο, γιαούρτι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στη με αριθμ.3724/162303/22.12.14 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3438 /Β/2014)
  • Λοιπά τρόφιμα, π.χ. ξύδι, χυμοί φρούτων και λαχανικών
  • Προϊόντα σαπωνοποιίας από ελαιόλαδο

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι τη νομιμοποίηση μιας μονάδας οικοτεχνίας.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν οι συνεργάτες της εταιρείας μας:

Πετσάνη Δόμνα, 
Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, MSc
Υπεύθυνη τμήματος ΟΣΔΕ στην επιχείρηση Περουλάκης - Κώττα ΟΕ.

Η κα. Πετσάνη Δόμνα σπούδασε Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο Πανεπιστημίο Θεσσαλίας και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο «Αυτοματισμοί στις αρδεύσεις, τις γεωργικές κατασκευές και την εκμηχάνιση της γεωργίας» (MSc). Είναι τακτικό μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Ένωσης Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδος – Συμβούλων Επιχειρήσεων.

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, διατηρώντας ατομική εταιρεία με αντικείμενο απασχόλησης τις γεωργικές μελέτες, σχετιζόμενες με κοινοτικά προγράμματα (Επενδυτικά σχέδια βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Βιολογική γεωργία, Μείωση νιτρορύπανσης κ.ά.). Επίσης, έχει υλοποιήσει συστήματα ποιότητας τροφίμων για την απόκτηση των πιστοποιητικών AGRO 2.1 – 2.2 και GlobalGap για την πιστοποίηση προϊόντων που σκοπό έχουν την κάλυψη ποιοτικών προδιαγραφών της εγχώριας αγοράς, αλλά και του εξωτερικού. Συμμετέχει σε πιστοποιημένο φορέα υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ). Είναι εκπαιδεύτρια προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συνεργαζόμενη εκπαιδεύτρια με το ΙΕΚ Δήμητρα.


Μπούκη Παρασκευή,
Γεωπόνος - Τεχνολoγίας τροφίμων Π.Ε. // Associate Food Manager
Eίναι Γεωπόνος Γεωργικών Βιομηχανιών Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ (1997) και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή». Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΟΠΠΕΠ και του ΕΦΕΤ.

Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Ποιοτικού Έλεγχου & μέλος του τμήματος R&D στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και σε εργαστήρια ελέγχου τροφίμων για αρκετά έτη. Επίσης εργάστηκε και ως συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Καρδίτσα) σε διάφορα εργαστηριακά μαθήματα και συμμετείχε συγχρόνως ως ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Κύρια ενασχόλησή της είναι η συμβουλευτική σε εταιρείες τροφίμων για την ανάπτυξη και υποστήριξη Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων & Διασφάλισης Ποιότητας καθώς και η εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων εργαζομένων και στελεχών επιχειρήσεων τροφίμων.

Στο σεμινάριο θα παρευρίσκεται και ο γεωπόνος Περουλάκης Ιωάννης (Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ) και θα απαντήσει σε πιθανές ερωτήσεις σχετικά με το ΠΑΑ - Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Νέοι Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης, Βιολογικά, κλπ και σύνδεση αυτών με την οικοτεχνία).

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου γίνεται από την εταιρεία ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ – ΚΩΤΤΑ Ο.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία μας μπορείτε να βρείτε στο site μας: www.infoagro.gr 

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ

Λάρισα, 2410-551326


Τελευταία άρθρα