Νέοι Αγρότες στα σεμινάρια – Σχέδια βελτίωσης στην αναμονή


Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ έχει αρχίσει να καλεί τους νέους αγρότες της τελευταίας προκήρυξης για την προβλεπόμενη εκπαίδευση τους. Από αυτή θα εξαιρεθούν όσοι έχουν σχετικό πτυχίο με τη γεωργία ή την κτηνοτροφία, αναλόγως και του προσανατολισμού της εκμετάλλευσης. Η εκπαίδευση αυτή θα διαρκέσει περίπου 25 ημέρες και είναι υποχρεωτική.

Το 2020-21 θα γίνουν και οι αιτήσεις πληρωμής για το υπόλοιπο της επιδότησης (30%) και με τη πληρωμή αυτού θα ολοκληρώσουν και τις υποχρεώσεις – δεσμεύσεις τους οι νέοι αγρότες, σε αντίθεση με τους νέους αγρότες παλαιοτέρων προκηρύξεων, οι οποίοι ήταν δεσμευμένοι να τηρήσουν μακροχρόνιες υποχρεώσεις για μια δεκαετία. 

Όσον αφορά τα σχέδια βελτίωσης, φαίνεται πως οι αξιολογητές προχωρούν με τις αξιολογήσεις, τηρούν όμως στάση αναμονής μέχρι και την τελική αξιολόγηση τους, μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει με τον περιβόητο κατάλογο γεωργικών ελκυστήρων. 
Πάντως πριν το νέο έτος δύσκολα θα έχουμε τις πρώτες εγκρίσεις, αν υπολογίσει κανείς πως θα έχουμε και ένα μήνα περίπου ενστάσεις (που μάλλον θα είναι αρκετές). 

Μετά τις πρώτες οριστικές εγκρίσεις περιμένουμε και δεύτερη ανάρτηση εγκρίσεων με το ποσό που θα προκύψει από την υπερδέσμευση και την πιθανή μεταφορά κονδυλίων από άλλα μέτρα.

Περουλάκης Γιάννης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ΜΒΑ
Λάρισα - 2410551326


Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ είναι δείκτης οικονομικού μεγέθους μίας εκμετάλλευσης;

Για τα σχέδια βελτίωσης, τους επιλαχόντες και τα επιπλέον ποσά...

Ποια γεωργικά προϊόντα μπορεί να έχουν ζήτηση στην μετά κορονοϊό εποχή;