(VIDEO) Τι έγινε και τι θα γίνει με τα δασικά;


Πριν από λίγες μέρες είχαμε προειδοποιήσει πως θα υπάρξουν προβλήματα με τα δασικά και τελικά φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε ο φόβος μας. 

Αρκετοί παραγωγοί στη Θεσσαλία έχουν απώλεια σχετικά μεγάλων ποσών (περίπου 1300 παραγωγοί), ενώ πολλοί περισσότεροι (περίπου 24.000 παραγωγοί) πανελληνίως χάνουν μικρότερα ποσά. Αυτά αναφέρουν στην εκπομπή Θεσσαλική ο δημοσιογράφος Κος Αθανασιάδης Χρήστος και ο συνάδελφος και συνεργάτης από το Βόλο Κος Δημόκας Γιώργος.

Στις 31/10/2018 ο ΟΠΕΚΕΠΕ έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση και αναφέρει πως οι παραγωγοί που έχουν θέμα θα κληθούν να κάνουν ενέργειες προς τις υπηρεσίες για να μπορέσουν τελικά να εισπράξουν τα χρήματα αυτά με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης. 

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ:

Ο Οργανισμός ενημερώνει τους παραγωγούς ότι, σε περιπτώσεις που επιλέξιμες εκτάσεις εμπλέκονται σε δασικές κατηγορίες των κυρωμένων Δασικών Χαρτών, οι σχετιζόμενες ενισχύσεις θα υπολογιστούν σε επόμενες πληρωμές, με την προϋπόθεση ότι αυτοί οι παραγωγοί έχουν προβεί σε ενεργοποίηση των εργαλείων που προβλέπονται στο Εγχειρίδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο «ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ & ΟΠΕΚΕΠΕ, Εργαλεία για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών», που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα αποσταλεί στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ. 

Με βάση την ενεργοποίηση των εργαλείων που προβλέπονται στο ανωτέρω εγχειρίδιο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα παραλαμβάνει σχετικό επικαιροποιημένο αρχείο πριν από κάθε πληρωμή από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ.

Για τις εκτάσεις που υφίστανται δικαστικές προσφυγές, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίσουν στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προσωρινή διαταγή ή απόφαση αναστολής εκτέλεσης από το αρμόδιο καθ’ύλην δικαστήριο, υποδεικνύοντας τη συγκεκριμένη έκταση, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τον Οργανισμό.

Στις περιπτώσεις, όπου με το πέρας της σύνθετης αυτής διοικητικής διαδικασίας, εκδοθεί απορριπτική απόφαση επί των αιτήσεων των παραγωγών, θα εφαρμοστούν ανάλογα τα όσα ισχύουν για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.

Η ανακοίνωση αυτή θα αποσταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα στις προσωπικές ηλεκτρονικές δ/νσεις των εμπλεκόμενων παραγωγών, στο οποίο θα υποδεικνύονται και τα εμπλεκόμενα αγροτεμάχια, καθώς και με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, το οποίο θα τους παραπέμπει στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, για την αναζήτηση των εν λόγω στοιχείων. Για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση που αφορά στην αίτησή τους, οι παραγωγοί μπορούν να αποτείνονται στα κατά τόπους ΚΥΔ καθώς και τις περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ για τα θέματα ενεργοποίησης των εργαλείων στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες.

Υ.Γ. ας ελπίσουμε πως θα λυθούν σύντομα τα όποια προβλήματα και οι παραγωγοί που τελικά έχουν θέμα θα πληρωθούν κανονικά και τις υπόλοιπες ενισχύσεις που προκύπτουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και συνδέονται πληροφοριακά με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Δείτε εδώ το σχετικό κομμάτι της εκπομπής:* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Λάρισα, 2410551326

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόταση έγκρισης όλων των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης

Για τα σχέδια βελτίωσης, τους επιλαχόντες και τα επιπλέον ποσά...

Γιατί θα υλοποιηθούν λιγότερα σχέδια βελτίωσης σε σχέση με τη προηγούμενη προκήρυξη;