Αύριο "πληρώνει" για γεωργούς και κτηνοτρόφους... με προβλήματα για δασικάΑύριο φαίνεται πως θα γίνει η πληρωμή της προκαταβολής των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (70% της βασικής ενίσχυσης) και το Δεκέμβριο θα πληρωθεί το υπόλοιπο. 
Θα μπορούν να δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους οι παραγωγοί την Παρασκευή το μεσημέρι προς απόγευμα, ενώ θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν την Δευτέρα. 

Είναι μια πληρωμή που αναμένεται από όλο τον αγροτικό κόσμο (γεωργούς και κτηνοτρόφους) η οποία δίνει ανάσα στους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και στις τοπικές αγορές. 


Φαίνεται πως έχει δημιουργεί εμπλοκή με όσα αγροτεμάχια έχουν χαρακτηρισθεί δασικά και αρκετοί παραγωγοί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μη πληρωθούν για αυτά. Το πρόβλημα θα είναι εντονότερο για τους ίδιους παραγωγούς που εκτός της ενίσχυσης των δικαιωμάτων, δεν θα εισπράξουν και χρήματα που προκύπτουν από τα διάφορα φιλοπεριβαλλοντικά μέτρα (βιολογική, μείωση νιτρικών, κλπ). Σίγουρο είναι ότι θα μείνουν απλήρωτοι όσοι παραγωγοί δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για τα αγροτεμάχια που έχουν χαρακτηρισθεί ως δασικά και όπως φαίνεται απλήρωτοι θα μείνουν και όσοι παραγωγοί δεν έχουν κάνει αντιρρήσεις αλλά έχουν προβεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Επειδή λέγονται διάφορα, τα ποσά αυτά καλύπτουν συνήθως χρέη των παραγωγών προς λοιπούς επαγγελματίες ώστε να κινηθούν εγκαίρως οι εκμεταλλεύσεις και δε ξοδεύονται σε... αναψυχή όπως συνήθως λέγεται από τρίτους, άσχετους συνήθως με τον γεωργικό τομέα. 

Προς επιβεβαίωση όλων περιμένουμε την αυριανή πληρωμή. 

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Λάρισα, 2410551326

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πρόταση έγκρισης όλων των επιλαχόντων στα σχέδια βελτίωσης

Γιατί θα υλοποιηθούν λιγότερα σχέδια βελτίωσης σε σχέση με τη προηγούμενη προκήρυξη;

Για τα σχέδια βελτίωσης, τους επιλαχόντες και τα επιπλέον ποσά...