Βασικοί κανόνες για να μείνει μια επιχείρηση στην αγορά!Γνωστοί σύμβουλοι επιχειρήσεων προτείνουν να ακολουθήσουμε κάποιους βασικούς κανόνες για να διατηρήσουμε την επιχείρηση μας "ζωντανή".

Κανόνες που μπορούν, και κατά τη γνώμη μου πρέπει, να ακολουθήσουν όλες οι επιχειρήσεις, σε οποιοδήποτε πεδίο δράσης.

Ας δούμε τι μας προτείνουν και ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες:

1. Εστίαση στην καινοτομία - Οι καινοτόμες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών τους με μοναδικό τρόπο. Προκειμένου να είναι μια επιχείρηση βιώσιμη, πρέπει να συνεχίζει να καινοτομεί και να εξελίσσεται.

2. Εστίαση στο μάρκετινγκ - Το καλό μάρκετινγκ απαιτεί να καταλάβετε πρώτα τα πραγματικά οφέλη του προϊόντος σας. Στη συνέχεια, πρέπει να έχετε μια σαφή ιδέα για το τι θέλει πραγματικά ο πελάτης σας. Όποια επιχείρηση έχει καταλάβει τι πραγματικά θέλει ο πελάτης, έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει και τελικά να διατηρηθεί στην αγορά.

3. Βρείτε τη διαφοροποίησή σας - Ερευνήστε την αγορά και δείτε τι διαφορετικό μπορείτε να προσφέρετε σε αυτήν, με γνώμονα πάντα όμως την ικανοποίηση των πελατών σας.

4. Διατηρήστε το αρχικό πάθος και ακολουθήστε τη στρατηγική σας
Καινοτομία, διαφοροποίηση, προσδιορισμός σύντομων και επιτεύξιμων, αρχικά, στόχων με σκοπό την επίτευξη μεγαλύτερων στόχων στο μέλλον. Διατηρείστε το πάθος με το οποίο ξεκινήσατε την επιχείρηση σας κάθε μέρα!

Όλες οι συμβουλές από κάθε "γκουρού" στο χώρο των επιχειρήσεων είναι καλές, όμως αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν το θέλει πραγματικά δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας. 

Και σίγουρα... ο δρόμος προς την επιτυχία είναι πάντα δύσκολος!

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Λάρισα, 2410551326

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ είναι δείκτης οικονομικού μεγέθους μίας εκμετάλλευσης;

Για τα σχέδια βελτίωσης, τους επιλαχόντες και τα επιπλέον ποσά...