Βιολογική Κτηνοτροφία: ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ εκπλήξεις στα Προσωρινά αποτελέσματα του ΟΠΕΚΕΠΕ!


Βγήκαν τα αποτελέσματα του ΟΠΕΚΕΠΕ για την βιολογική κτηνοτροφία με δυσάρεστες εκπλήξεις για πολλούς κτηνοτρόφους.

Η βάση για τους παλιούς με βάσει τα προσωρινά αποτελέσματα είναι το 50 για την περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ για τους νέους το το 56,8.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι άλλα μόρια υπολόγιζε η εφαρμογή στις αιτήσεις ένταξης για τους φίλους κτηνοτρόφους , ενώ άλλα μόρια θα δουν στα αποτελέσματα πολλοί εξ αυτών!

Οι αιτίες περικοπής μορίων είναι πολλές αλλά αυτή που συναντάμε στους περισσότερους κτηνοτρόφους είναι ο μη χαρακτηρισμός ζωοτροφών όσων καλλιεργειών δεν δηλώθηκαν στην ΕΑΕ του 2017 με το κωδικό "κτηνοτροφικά φυτά - ζωοτροφές"

Συγκεκριμένα:

"Προκειμένου να μοριοδοτηθούν οι υποψήφιοι γι’ αυτό το κριτήριο έπρεπε κάθε αιτούμενο
αγροτεμάχιο:

α) να είχε δηλωθεί στην ΕΑΕ έτους 2017 με καλλιέργεια που ανήκει στην κατηγορία «Κτηνοτροφικά  φυτά Ζωοτροφές», και

β) να ήταν ενταγμένο σε Σύστημα Ελέγχου πριν την ημερομηνία έκδοσης της Πρόσκλησης για το Μέτρο 11 (20/02/2018) με σχετική αντίστοιχη καλλιέργεια για το έτος 2017 ανεξαρτήτως σταδίου, που σημαίνει ότι η μοριοδότηση λαμβάνεται και στην περίπτωση που το αγροτεμάχιο βρίσκεται σε στάδιο μετατροπής."

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν...

Όσοι κτηνοτρόφοι τυγχάνει να έχουν στο ΟΣΔΕ του 2017 βρώμη, κριθάρια, μηδική σποροπαραγωγής, τριτικάλε και λοιπές καλλιέργειες που παραδοσιακά πάνε για ζωοτροφές χάνουν μόρια και πολλοί εξ αυτών μένουν εκτός βιολογικής κτηνοτροφίας τελικά, αν δεν αλλάξει κάτι!

Επισημαίνεται πως όλα τα παραπάνω δεν αναφέρονται πουθενά στην πρόσκληση και ειδικά σε σχέση με τη δήλωση ΟΣΔΕ του 2017 και για το λόγο αυτό και οι κτηνοτρόφοι αυτοί βαθμολογούνται στην αρχική αίτηση τους από το ίδιο το πληροφορικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠ! Δηλαδή, όσοι κτηνοτρόφοι έτυχε να μη δηλώσουν κτηνοτροφικά προϊόντα στον κωδικό κτηνοτροφικά - φυτά ζωοτροφές στο ΟΣΔΕ του 2017 κινδυνεύουν να μείνουν εκτός!

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326


Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ είναι δείκτης οικονομικού μεγέθους μίας εκμετάλλευσης;

Για τα σχέδια βελτίωσης, τους επιλαχόντες και τα επιπλέον ποσά...

Ποια γεωργικά προϊόντα μπορεί να έχουν ζήτηση στην μετά κορονοϊό εποχή;