Νιτρορύπανση: Με 10ετή αποκλεισμό από όλα τα προγράμματα όσοι δήλωσαν ξηρικά ποτιστικά.


Εν αναμονή της επικείμενης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των πινάκων με τους δικαιούχους του προγράμματος μείωσης ρύπανσης νερού (πρώην «νιτρορύπανσης»),
να αναφέρουμε ότι υπήρξαν εδώ και καιρό καταγγελίες ότι στο περσινό ΟΣΔΕ δηλώθηκαν ξηρικά αγροτεμάχια ως αρδευόμενα προκειμένου να τύχουν ενίσχυσης στο εν λόγω πρόγραμμα.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ήδη έχουν γίνει προενταξιακοί έλεγχοι, αλλά το κυριότερο είναι ότι αυτοί οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και μετά την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα και σε περίπτωση που βρεθούν τέτοιες περιπτώσεις, τότε οι ποινές, πέραν της επιστροφής των χρημάτων θα είναι πολύ αυστηρές, που θα φτάνουν μέχρι και με 10ετή αποκλεισμό από τα προγράμματα της ΚΑΠ, όπως προβλέπεται από σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε.
Τέλος να αναφέρουμε, όπως σημείωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΑΑΤ, «από αυτούς που θα βρεθούν με παραπτώματα, θα εξοικονομηθούν πόροι, ώστε να ενταχθούν και άλλοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα»!!!
Χρήστος Αθανασιάδης

Πηγή: Αγροτική Έκφραση

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι γίνεται με Σχέδια, Βιολογική, ΟΣΔΕ 2019;

Βιολογική Γεωργία: 37.000 πρωτόκολλα, μικρότερος ο πραγματικός αριθμός αιτήσεων - έντονο ενδιαφέρον - σύντομα τα αποτελέσματα!

Μέτρο 6.3 (14.000€) - Παραδείγματα εκμεταλλεύσεων που μπορούν να ενταχθούν

"Βρέθηκαν" 43 εκατ €, χρήση τους στη νέα βιολογική με ένταξη περισσοτέρων δικαιούχων;

"Κόφτη" στις τιμές των ελκυστήρων που θα επιδοτηθούν από τα Σχέδια Βελτίωσης! Δείτε τις μέγιστες τιμές