Έκλεισε το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών με 16.000 περίπου αιτήσεις! - σύντομα τα αποτελέσματα


Χωρίς παράταση φαίνεται πως έκλεισε το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών (εκτός απροόπτου μέχρι σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο 19/02/2018).Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών ήταν περίπου 16.000 και φαίνεται πως ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλο άρθρο εκτιμήσεις για τη βάση δε μπορούν να γίνουν (διαβάστε εδώ). 

Πάντως φαίνεται πως πολλοί φίλοι παραγωγοί θα μείνουν εκτός προγράμματος, γιατί εκτός του πλήθους των αιτήσεων, αίτηση επιδότησης έγινε και για πολύ μεγαλύτερη έκταση "αρδευόμενης" γης, σε σχέση με οποιοδήποτε προηγούμενο πρόγραμμα μείωσης νιτρικών. (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων και με το τρόπο που έγιναν αυτές, πολύ σύντομα θα έχουμε και αποτελέσματα (ίσως και μέχρι τις αρχές του άλλου μήνα).

Ουσιαστικά τα αποτελέσματα θα βγουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με απλή κατανομή των πόρων σύμφωνα με την βαθμολογία των αιτήσεων. Δεν θα γίνει κανείς διοικητικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, αφού το σύστημα παίρνει ότι στοιχεία χρειάζεται από τις ΕΑΕ 2017. 

Καλή επιτυχία σε όσους αιτήθηκαν λοιπόν. 

*υπενθυμίζουμε ότι τα χρήματα από το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών, όπως και των λοιπών φιλοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων είναι αφορολόγητα στο σύνολο τους. 

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ανακοίνωση για την ΠΛΗΡΩΜΗ Βιολογικής Κτηνοτροφίας και αυτόχθονες!

Νιτρορύπανση - Βιολογικά: Πληρωμή μέχρι τέλος Νοεμβρίου για όσους δεν έχουν θέμα με Δασικά

Τα προβλήματα στα δασικά θα μπλοκάρουν συνδεδεμένες, βιολογικά, νιτρορύπανση, κ.α.!