ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ Νέοι Αγρότες: Θα περιμένουν...


Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν από το δημοσιογράφο Κο Αθανασιάδη Χρήστο, στην εκπομπή Θεσσαλική γη του τηλεοπτικού σταθμού Astra Θεσσαλίας, περιμένουμε να γίνουν οι επαναπροκηρύξεις του προγράμματος νέων αγροτών σε περιφέρειες που έμειναν αδιάθετα χρήματα (που ουσιαστικά δεν υπήρξαν επιλαχόντες, όπως η Αττική για παράδειγμα),
και τελικά ότι ποσό μείνει αδιάθετο και από αυτές τις προκηρύξεις θα μεταφερθεί σε περιφέρειες όπου υπήρξαν επιλαχόντες.

Μέχρι να γίνει η προκήρυξη, να γίνει υποβολή φακέλων για αυτές τις περιφέρειες, η αξιολόγηση αυτών, η διαδικασία ενστάσεων και δεδομένου ότι πλησιάζουν οι γιορτές φαίνεται πως θα δουν τελικά αν εγκριθούν ή όχι αυτοί, μέσα στο επόμενο έτος και όχι νωρίτερα από το Φεβρουάριο κατά πάσα πιθανότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δεσμεύσεις για το πρόγραμμα νέων αγροτών τρέχουν και αν τελικά οι επιλαχόντες εγκριθούν θα πρέπει να τις τηρούν και αυτοί. Ουσιαστικά οι επιλαχόντες νέοι αγρότες τηρούν δεσμεύσεις χωρίς να ξέρουν αν τελικά θα εγκριθούν ή όχι... εκτός και αν τελικά οι ίδιοι επιλέξουν να εγκαταλείψουν οριστικά το πρόγραμμα. 

Πάντως στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε πως προτεραιότητα θα δοθεί στους επιλαχόντες της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε και το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής


Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής
Λάρισα, 2410551326

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Χρονοδιάγραμμα στην αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης;

Τι γίνεται με Σχέδια, Βιολογική, ΟΣΔΕ 2019;

Βιολογική Γεωργία: 37.000 πρωτόκολλα, μικρότερος ο πραγματικός αριθμός αιτήσεων - έντονο ενδιαφέρον - σύντομα τα αποτελέσματα!

Μέτρο 6.3 (14.000€) - Παραδείγματα εκμεταλλεύσεων που μπορούν να ενταχθούν

"Κόφτη" στις τιμές των ελκυστήρων που θα επιδοτηθούν από τα Σχέδια Βελτίωσης! Δείτε τις μέγιστες τιμές