ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμία σχέση η τυπική απόδοση με το εισόδημα στα Σχέδια Βελτίωσης!


Επειδή τον τελευταίο καιρό οι φήμες στα καφενεία δίνουν και παίρνουν θέλω να ξεκαθαρίσω τα περί τυπικής απόδοσης στα σχέδια βελτίωσης!


Δεν είναι λίγοι οι φίλοι παραγωγοί που επικοινωνούν με το γραφείο μας και μας ρωτούν αν μπορούν να κάνουν σχέδιο βελτίωσης, γιατί όπως λένε το φορολογητέο εισόδημα ή ο τζίρος τους είναι κάτω από 8000€....

Η απάντηση είναι πως η προδημοσίευση αναφέρει 8000 τυπική απόδοση εκμετάλλευσης, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το εισόδημα ή το τζίρο της εκμετάλλευσης!

Για να μπορέσουμε να πούμε σε κάποιο παραγωγό αν μπορεί να συμμετέχει στα σχέδια βελτίωσης, το μόνο δικαιολογητικό που χρειαζόμαστε είναι η δήλωση ΟΣΔΕ του 2017. Σε αυτή τη φάση (τουλάχιστον) δεν εξετάζουμε τα φορολογητέα εισοδήματα ή το τζίρο της εκμετάλλευσης!

Καλό λοιπόν είναι όσοι θέλετε να συμμετέχετε στα σχέδια βελτίωσης, να συνεργαστείτε με τους γεωπόνους μελετητές σας γιατί αυτοί είναι οι μόνοι αρμόδιοι να σας κατευθύνουν σωστά.

Όλες οι υπόλοιπες πληροφορίες μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένα συμπεράσματα και φυσικά και λανθασμένες αποφάσεις.

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι γίνεται με Σχέδια, Βιολογική, ΟΣΔΕ 2019;

Βιολογική Γεωργία: 37.000 πρωτόκολλα, μικρότερος ο πραγματικός αριθμός αιτήσεων - έντονο ενδιαφέρον - σύντομα τα αποτελέσματα!

Μέτρο 6.3 (14.000€) - Παραδείγματα εκμεταλλεύσεων που μπορούν να ενταχθούν

"Βρέθηκαν" 43 εκατ €, χρήση τους στη νέα βιολογική με ένταξη περισσοτέρων δικαιούχων;

"Κόφτη" στις τιμές των ελκυστήρων που θα επιδοτηθούν από τα Σχέδια Βελτίωσης! Δείτε τις μέγιστες τιμές