"Κενό" για τους Νέους Αγρότες του 2017;


Οι αιτήσεις των νέων αγροτών έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές τους έτους. Οι αξιολογήσεις των αιτήσεων αυτών,
αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούνιο, ενώ για τα τελικά αποτελέσματα μετά και τις ενστάσεις, ίσως χρειαστεί να φτάσουμε και στον Ιούλιο...

Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί πρόβλημα στους περισσότερους των υποψηφίων, αφού δε ξέρουν τι ακριβώς να δηλώσουν φέτος στη δήλωση καλλιέργειας τους (ΟΣΔΕ 2017). 

Δεν είναι λίγοι αυτοί οι Νέοι Αγρότες που αν είχαν λάβει απορριπτική απόφαση (και ίσως υπάρξουν τέτοιες γιατί τα χρήματα προς το παρόν δε φτάνουν για όλους - διάβασε εδώ), θα φρόντιζαν να μειώσουν το μέγεθος της εκμετάλλευσης τους και να κάνουν διαφορετικό προγραμματισμό για την μελλοντική τους κατάσταση για διαφόρους λόγους (π.χ. φορολογικούς, οικονομικούς, οικογενειακούς και λοιπούς...) 

Επίσης και αυτοί οι Νέοι Αγρότες που θα εγκριθούν, θα κάνουν διαφορετικό προγραμματισμό για την μελλοντική κατάσταση της εκμετάλλευσης τους, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία της έγκρισης τους, θα πάρουν το 70% του συνολικού ποσού για το οποίο και αιτήθηκαν. 

Μέσα σε όλα αυτά αξίζει να μπει και η μεταβλητή... "Σχέδια Βελτίωσης" μιας και οι νέοι αγρότες φαίνεται πως θα έχουν υψηλότερη βαθμολογία, άρα και μεγαλύτερες πιθανότητες έγκρισης της αίτησης τους, ενώ ταυτόχρονα και το ποσό επιδότησης τους μάλλον θα είναι σημαντικά υψηλότερο (ακούγεται +20%) σε σχέση με τους λοιπούς αγρότες. 

Σε αναμονή των εξελίξεων...

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι γίνεται με αξιολογήσεις των σχεδίων βελτίωσης, εγκρίσεις και πληρωμές τους;

Νέοι Αγρότες (κτηνοτρόφοι) : Χωρίς την άδεια εγκατάστασης στην ολοκλήρωση, επιστρέφονται τα χρήματα

Νέοι Αγρότες στα σεμινάρια – Σχέδια βελτίωσης στην αναμονή

Για πρώτη φορά άνθισαν δύο φύλλα βαμβακιού στην άλλη πλευρά της Σελήνης!

Σεμινάριο: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων στο “χώρο” σας;

Γιατί επιστρέφουν χρήματα οι Νέοι Αγρότες;