Πληρωμές και το δώρο του Άγιου Βασίλη για τα σχέδια βελτίωσης του 2012…


Το τελευταίο δίμηνο οι πληρωμές προγραμμάτων πέρασαν κάθε προηγούμενο από το 2012 και μετά. Οι φημολογούμενες αιτίες πολλές και διάφορες.
Άλλοι λένε πως έπρεπε να γίνουν οι πληρωμές μέχρι τέλος του χρόνου, άλλοι πως τώρα ετοιμάστηκαν τα συστήματα του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ και πως έφτασε το ῾πλήρωμα῾ του χρόνου για να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτά και κάποιοι άλλοι λένε πως απλώς πάμε για εκλογές...

Τι από όλα αυτά συμβαίνει; Κανείς δεν έχει σίγουρη απάντηση μάλλον...

Πάντως τους τελευταίους μήνες πληρώθηκαν βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία, μείωση νιτρικών, ολοκληρωμένη διαχείριση ζαχαροτεύτλων, τα δικαιώματα στο σύνολο τους και τελευταία εργάσιμη μέρα του χρόνου, μαθαίνουμε ότι δικαιώθηκαν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν για τα Σχέδια βελτίωσης του 2012 σχετικά με τις χαρακτηρισμένες ζώνες νιτρικών (μεταξύ αυτών και εμείς οι μελετητές… για να ευλογήσουμε τα γένια μας...). Αυτό σημαίνει πως όλοι όσοι μένουν στις περιοχές αυτές (πεδινές) και είτε έχουν ολοκληρώσει το σχέδιο βελτίωσης τους, είτε όχι, θα δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με χρήματα που ουσιαστικά θεωρούσαν χαμένα και τα ποσά αυτά στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι και λίγα.

Φυσικά και δε πρέπει τα χρήματα αυτά να τα θεωρήσει κανείς ότι το ΥΠΑΑΤ τα κάνει δώρο… είναι οφειλές προς τους δικαιούχους αγρότες από το 2012 και μετά!

Καλή χρονιά σε όλες τις φίλες αγρότισσές και αγρότες! Με υγεία πάνω από όλα, χαρά και ευτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η επόμενη ΚΑΠ θα είναι μάλλον πιο "σφιχτή" για τους Έλληνες αγρότες...

Σεμινάρια για αγρότες και μη από την εταιρεία μας. Πως ξεκίνησε η ιδέα και τι σεμινάρια υλοποιούμε;

Μπορεί να γίνει επέκταση της "τριετίας" στα βιολογικά;

Μετά την πληρωμή της προκαταβολής δικαιωμάτων, πάμε για πληρωμές φιλοπεριβαλλοντικών

Τι γίνεται με αξιολογήσεις των σχεδίων βελτίωσης, εγκρίσεις και πληρωμές τους;