Νέοι Αγρότες - Φαίνεται πως οι αιτήσεις θα είναι πολλές...


Φαίνεται πως θα κατατεθούν πολλές αιτήσεις, ίσως περισσότερες από κάθε άλλη φορά. Μεγάλη πρόκληση είναι η μείωση των ετών δέσμευσης από τα δέκα, στα τρία με τέσσερα...

Αυτό σημαίνει πως τα χρήματα δε θα φτάσουν για όλους τους υποψηφίους και οι επιλαχόντες αυτή τη φορά θα είναι αρκετοί, εκτός και αν έχουμε μεταφορά κονδυλίων με σκοπό την έγκριση όλων των αιτούντων όπως έγινε και σε προηγούμενες προκηρύξεις. 

Πάντως δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που επιλέγουν δυναμικές καλλιέργειες (σπανάκι, μαρούλι, κλπ) στην υφιστάμενη κατάσταση, για να έχουν περισσότερα μόρια, άρα και περισσότερες πιθανότητες ένταξης στο πρόγραμμα νέων αγροτών. 

Απλώς καλό είναι όλοι αυτοί, να προβλέψουν και να συζητήσουν με το μελετητή τους για το πως θα καλύψουν το μέγεθος της εκμετάλλευσης τους στη μελλοντική κατάσταση, γιατί όταν δημιουργούν μεγάλη υφιστάμενη εκμετάλλευση, αυτοί, πρέπει να τη διατηρήσουν και ενδεχομένως να την αυξήσουν (αύξηση 10%) στο μέλλον. Αν δε καλυφθεί η προϋπόθεση του μεγέθους της εκμετάλλευσης στη μελλοντική κατάσταση του παραγωγού, τότε προβλέπεται απένταξη από το πρόγραμμα των νέων αγροτών και επιστροφή χρημάτων. 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι σημαίνει “Τηρούν ΑΥΣΤΗΡΑ όλα τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19” Καφετέριες, εστιατόρια, κλπ;

Οι εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ είναι δείκτης οικονομικού μεγέθους μίας εκμετάλλευσης;

Για τα σχέδια βελτίωσης, τους επιλαχόντες και τα επιπλέον ποσά...

Ποια γεωργικά προϊόντα μπορεί να έχουν ζήτηση στην μετά κορονοϊό εποχή;