Σχέδια Βελτίωσης; Πότε; Τι; Πόσο;


Δεν είναι λίγοι οι φίλοι παραγωγοί που καθημερινά ρωτούν πότε θα προκηρυχθούν τα σχέδια βελτίωσης και τι μπορούν να εντάξουν σε αυτά. 


Η αλήθεια είναι πως με τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ φαίνεται πως εξελίξεις θα έχουμε από τις αρχές του νέου έτους. Πάντως, εκτίμηση των περισσότερων μελετητών είναι ότι δε πρόκειται να κατατεθεί φάκελος για τα σχέδια βελτίωσης πριν τον Μάρτιο του 2017 (μακάρι να διαψευσθούμε ...) γιατί μέχρι και την τελική κατάθεση φακέλων ο δρόμος είναι μακρύς. 

Τι θα επιδοτείται; Σε αυτά τα σχέδια περιμένουμε κάποιες μικρές αλλαγές, όπως μικρή μείωση του μέγιστου επιλέξιμου προϋπολογισμού. Το τι επιδοτείται πρέπει να εξετάζεται κατά περίπτωση και όχι μεμονωμένα, σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο που θα κατατεθεί μετά την προκήρυξη. 

Πάντως όσοι φίλοι θέλετε να κάνετε επενδύσεις και έχετε τη δυνατότητα να τις καθυστερήσετε λίγο... καθυστερήστε τις... αξίζει το κόπο η αναμονή γιατί τα ποσοστά επιδότησης, σύμφωνα με το προσχέδιο του ΥΠΑΑΤ, θα ξεκινούν από 50% και θα φτάνουν μέχρι και 70%... 

Πάντως, μέχρι σήμερα η δέσμευση του ΥΠΑΑΤ για το πρόγραμμα των νέων αγροτών για πρόσκληση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου φαίνεται πως παίρνει "σάρκα και οστά". Ξεκινά η κατάθεση φακέλων από 31/10/2016. Ελπίζουμε μόνο το ηλεκτρονικό σύστημα από το οποίο θα κατατεθούν οι φάκελοι να μην έχει προβλήματα και η διαδικασία να κυλίσει όπως έχει προγραμματισθεί. 

Διαβάστε επίσης:


Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μέτρο 6.3 (14.000€) - Παραδείγματα εκμεταλλεύσεων που μπορούν να ενταχθούν

Συζητούν αποχώρηση από το πρόγραμμα βιολογικής, ενώ με προβλήματα πληρώνεται και η απονιτροποίηση!

Φαίνεται πως δε θα μειωθούν έως τα 28€, τα δικαιώματα στην επόμενη ΚΑΠ. Από τι θα εξαρτηθεί η μείωση των δικαιωμάτων;

ΝΕΑ ΚΑΠ: Μειώνονται οι άμεσες ενισχύσεις άνω των 60,000€ - ανώτατο όριο στις 100,000€ ανά εκμετάλλευση

Νιτρορύπανση - Βιολογικά: Πληρωμή μέχρι τέλος Νοεμβρίου για όσους δεν έχουν θέμα με Δασικά

Νέα ΚΑΠ και ενημέρωση: Νέο αντικείμενο στην εταιρεία μας!