Προγράμματα μόνο για τους "λίγους"...Έτσι πως κατάντησαν να γίνονται οι πληρωμές, φαίνεται πως τα προγράμματα τρέχουν για τους λίγους. 

Καθυστερήσεις πληρωμών για όλα τα προγράμματα! Μόνο το πρόγραμμα των νέων αγροτών που έτρεξε το 2014 φαίνεται πως πληρώθηκε εγκαίρως. 

Καθυστερήσεις πληρωμών για:

- Απονιτροποίηση 
- Βιολογική Γεωργία
- Βιολογική Κτηνοτροφία
- Ολοκληρωμένη διαχείριση ζαχαροτεύτλων
- Ολοκληρωμένη διαχείριση καπνού
- και άλλα...

Οι παραγωγοί για να πληρωθούν ή τουλάχιστον με την ελπίδα να πληρωθούν τηρούν τις δεσμεύσεις, οι οποίες αναφέρονται στη σύμβαση που έχουν υπογράψει. Για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις αυτές, οι παραγωγοί πληρώνουν χρήματα σε τρίτους (μελετητές, φορείς, κλπ.) για το σύνολο των οφειλών τους ή τουλάχιστον μέρος αυτών.  

Το κράτος από τη μεριά του, τους αφήνει απλήρωτους 2, 3 και 4 χρόνια με τα έξοδα να τρέχουν και να συσσωρεύονται. 

Αλήθεια ποιος θα συμμετέχει σε επόμενη προκήρυξη όταν θα ξέρει ότι θα κάνει να πληρωθεί 3 και 4 χρόνια;;; Για ποια απορρόφηση κονδυλίων θα μιλάμε τότε;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι ότι θα συμμετέχουν μόνο οι έχοντες, οι οποίοι και θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε όλες τις υποχρεώσεις τους, δεδομένων των καθυστερήσεων... 

Η περίοδος 2007-2014 αποδείχθηκε ως χειρότερη όλων των εποχών... από τη μέρα που ξεκίνησαν να έρχονται κονδύλια από την Ευρώπη. 

Ας ελπίσουμε το 2015-2016 να γίνει μια νέα αρχή και να αξιοποιηθούν οι όποιοι κοινοτικοί πόροι είναι διαθέσιμοι στη χώρα μας. 


Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, Σύμβουλος Αγροτικών επιχειρήσεων 
Λάρισα, 6942692048
http://peroulakis.blogspot.gr

https://www.facebook.com/infoagroperoulakis  


Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ είναι δείκτης οικονομικού μεγέθους μίας εκμετάλλευσης;

Για τα σχέδια βελτίωσης, τους επιλαχόντες και τα επιπλέον ποσά...

Ποια γεωργικά προϊόντα μπορεί να έχουν ζήτηση στην μετά κορονοϊό εποχή;