Διάβασμα: Πώς να μείνεις παραγωγικός όταν τελειώνουν οι… μπαταρίες…

Εάν είστε όπως εγώ , υπάρχουν ημέρες που αισθάνεστε ενεργητικός και ότι είστε το κέντρο της γης και υπάρχουν μερικές ημέρες που απλώς δεν… υπάρχουν και δε θέλετε να κάνετε τίποτα!

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να κρατήσει τον εαυτό σας σε εγρήγορση έτσι ώστε να είστε λίγο πιο παραγωγικοί…

1. Ανάψτε τα φώτα.

Αν είστε κοντά σε ένα παράθυρο και ο ήλιος λάμπει, το ανοίγουμε…! Το φως βοηθά να ξυπνήσει το σώμα, ενεργοποιήστε όλα τα φώτα που μπορείτε, και αν θέλετε, βάλτε και μουσική έντονη.

2. Χρησιμοποιήστε το χρονόμετρο!

Είναι πολλές οι φορές που πρέπει να πείσουμε τον εαυτό μας να τελειώσει την εργασία του μέσα σε λίγα λεπτά… αυτό αποτελεί κίνητρο για να εντείνουμε την εργασία μας!

3. Κάντε ενδιαφέρουσα την εργασία σας

Εάν μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο για να κάνετε την εργασία σας παιχνίδι, τότε πραγματικά όλα τα άλλα περισσεύουν και έχετε κάνει τη διαφορά! (Παιχνίδι είναι και ο συναγωνισμός με το χρονόμετρο για την ολοκλήρωση μιας εργασίας…)

4. Βγείτε έξω!

Μια ανάσα φρέσκου αέρα, είναι πάντα απαραίτητη. Κάντε μια βόλτα και επιστρέψτε σε 5 λεπτά!

5. Διαλέξτε την εύκολη νίκη.

Βασικά, αντί να σπαταλάμε την ώρα βλέποντας τηλεόραση ή σερφάροντας στο διαδίκτυο, ξεκινήστε από την εργασία που μπορείτε να ολοκληρώσετε πιο εύκολα! Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι η πρώτη νίκη για να αρχίσει και να ολοκληρωθεί όλο το υπόλοιπο έργο!

Μπόνους Συμβουλή:

Η καθημερινή ρουτίνα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει. Βάζετε την παραγωγικότητά σας με αυτόματο πιλότο. Όσο πιο λίγο σκέφτεστε ότι έχετε να κάνετε μια εργασία, τόσο πιο δύσκολα θα ολοκληρωθεί αυτή.

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο γράφηκε για εκπαιδευτικό φυλλάδιο

Περουλάκης Γιάννης

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ είναι δείκτης οικονομικού μεγέθους μίας εκμετάλλευσης;

Για τα σχέδια βελτίωσης, τους επιλαχόντες και τα επιπλέον ποσά...