Μέχρι και 70€/στρ τα Τεύτλα για το 2015… Μειώνονται τα στρέμματα - Ανεβαίνει η συνδεδεμένη…

Φαίνεται πως φέτος θα καλλιεργηθούν τα λιγότερα στρέμματα ζαχαροτεύτλων από ποτέ. Αυτό προκαλείται από την καθυστέρηση πληρωμής των παραγωγών για ότι έχει να κάνει με τα τεύτλα… (εμπορική αξία προϊόντος, ολοκληρωμένη διαχείριση 2012,2013,2014)

Σύμφωνα με τη ΝΕΑ ΚΑΠ η τευτλοκαλλιέργεια έχει συνδεδεμένη ενίσχυση (η οποία δεν έχει οριστικά «κλειδώσει»). Το ποσό αυτής της ενίσχυσης μεταβάλλεται αναλόγως των στρεμμάτων που τελικά θα καλλιεργηθούν.

Ο αρχικός προϋπολογισμός (μέχρι και την ώρα που γράφεται το εν λόγω άρθρο) έγινε με τα στρέμματα που είχαν καλλιεργηθεί μέχρι σήμερα και ήταν σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ 35€ το στρέμμα. Από τη μείωση καλλιεργούμενων εκτάσεων φαίνεται πως το ποσό αυτό θα αυξηθεί και αναμένεται να ξεπεράσει το 40€/στρέμμα.

Οι παλαιοί τευτλοκαλλιεργητές οι οποίοι έχουν ενταχθεί και σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης και έχουν τηρήσει τις υποχρεώσεις τους θα έχουν να λαμβάνουν επιπλέον 29€/στρέμμα.
Οπότε, αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά εκτός της αξίας που θα πληρωθεί από την ΕΒΖ, οι τευτλοκαλλιεργητές για το 2015 θα έχουν να λαμβάνουν επιπλέον 70€/στρέμμα (ίσως και περισσότερο)!

Όλα αυτά υπολογίζονται φυσικά αν και εφόσον η ΕΒΖ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά… 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, Μελετητής
Λάρισα, 2410551326
www.infoagro.gr
http://peroulakis.blogspot.gr

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι γίνεται με Σχέδια, Βιολογική, ΟΣΔΕ 2019;

Βιολογική Γεωργία: 37.000 πρωτόκολλα, μικρότερος ο πραγματικός αριθμός αιτήσεων - έντονο ενδιαφέρον - σύντομα τα αποτελέσματα!

Μέτρο 6.3 (14.000€) - Παραδείγματα εκμεταλλεύσεων που μπορούν να ενταχθούν

"Βρέθηκαν" 43 εκατ €, χρήση τους στη νέα βιολογική με ένταξη περισσοτέρων δικαιούχων;

"Κόφτη" στις τιμές των ελκυστήρων που θα επιδοτηθούν από τα Σχέδια Βελτίωσης! Δείτε τις μέγιστες τιμές