Βιολογικά: Ποιοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ένταξης;Σε λίγες μέρες (19/02/2019) ξεκινά η διαδικασία αιτήσεων ένταξης στο νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας. 
Οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξη τους στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας φαίνεται πως είναι πολλοί όμως τα διαθέσιμα κονδύλια δεν θα είναι αρκετά ώστε τελικά να ενταχθούν όλοι. 

Όσοι θα κάνουν αίτηση ως νέοι βιοκαλλιεργητές θα ενταχθούν στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας για 3 έτη ενώ οι παλαιοί βιοκαλλιεργητές θα ενταχθούν για 5 έτη.

Το κύριο κριτήριο βαθμολογίας για τους νέους θα είναι η ηλικία, ενώ για τους παλιούς τα έτη που είναι συμβεβλημένοι αυτοί με κάποιο φορέα πιστοποίησης (στο μέγιστο βαθμολογούνται τα 5 έτη). Τα δύο αυτά κριτήρια δίνουν το 50% των μορίων του συνόλου και στις δύο περιπτώσεις.

Επιγραμματικά θα ανέφερα πως σημαντικές πιθανότητες ένταξης στο νέο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας έχουν οι παρακάτω:

1. Για τους βιοκαλλιεργητές που θα ασχοληθούν για πρώτη φορά, σημαντικές πιθανότητες ένταξης έχουν όσοι είναι κάτω από 31 ετών και σκοπεύουν να εντάξουν το μεγαλύτερο μέρος της εκμετάλλευσης τους

2. Για τους παλαιούς βιοκαλλιεργητές, σημαντικές πιθανότητες ένταξης έχουν όσοι είναι τουλάχιστον 5 χρόνια συμβεβλημένοι με φορέα πιστοποίησης. 

Υ.Γ.: Οι παραπάνω εκτιμήσεις αποτελούν προσωπικές απόψεις και επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο κανείς δε μπορεί να γνωρίζει αν αυξηθούν τα διαθέσιμα κονδύλια και ενταχθούν ακόμα περισσότεροι υποψήφιοι ή και όλοι... 

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Λάρισα, 2410551326

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι Online πωλήσεις είναι μια ευκαιρία και για τα αγροτικά προϊόντα

Πως επηρεάζουν τα Social Media τον Αγροτικό Τομέα;

Γιατί επιστρέφουν χρήματα οι Νέοι Αγρότες;

Πρέπει οι επιδοτήσεις επενδύσεων στη γεωργία - κτηνοτροφία να επανεξεταστούν;

Στην επόμενη ΚΑΠ, σε μια "νέα" βιολογική;