Πολλή κουβέντα για το 14χίλιαρο... με λίγους δικαιούχουςΦαίνεται πως πολλοί είναι οι παραγωγοί που περιμένουν από μέρα σε μέρα να βγει το μέτρο 6.3. 

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται φαίνεται πως η προκήρυξη του μέτρου δεν είναι έτοιμη ακόμα, αφού δεν έχει βγει καμία σχετική ΚΥΑ και πολλά σημεία παραμένουν αδιευκρίνιστα. 

Παρόλο το θόρυβο πάντως φαίνεται πως οι δικαιούχοι θα είναι λίγοι και σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς που το αναμένουν θα απογοητευθούν. 

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί θα είναι δικαιούχοι μόνο αγρότες που διαμένουν μόνιμα σε κοινότητες κάτω των 5000 κατοίκων. Επίσης θα πρέπει να έχουν χαμηλό σχετικό ατομικό - οικογενειακό εισόδημα και ταυτόχρονα οι εκμεταλλεύσεις τους θα πρέπει να είναι δηλωμένες στο ΟΣΔΕ του 2018 και να είναι "μικρές" (έως πολύ μικρές) σε όρους τυπικής απόδοσης. 

Είναι πολύ πιθανό οι σύζυγοι αγροτών να μην είναι δικαιούχοι του μέτρου, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και σε κάθε πρόγραμμα νέων αγροτών. 

Όπως και να έχει περιμένουμε την πρόσκληση από το Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης για να βγάλουμε συμπεράσματα η οποία όμως φαίνεται ότι θα αργήσει.

* όσοι θέλετε να λαμβάνετε τα σημαντικότερα άρθρα μας με email πατήστε εδώ

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Λάρισα, 2410551326 


Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι γίνεται με αξιολογήσεις των σχεδίων βελτίωσης, εγκρίσεις και πληρωμές τους;

Νέοι Αγρότες (κτηνοτρόφοι) : Χωρίς την άδεια εγκατάστασης στην ολοκλήρωση, επιστρέφονται τα χρήματα

Νέοι Αγρότες στα σεμινάρια – Σχέδια βελτίωσης στην αναμονή

Για πρώτη φορά άνθισαν δύο φύλλα βαμβακιού στην άλλη πλευρά της Σελήνης!

Σεμινάριο: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων στο “χώρο” σας;

Γιατί επιστρέφουν χρήματα οι Νέοι Αγρότες;