Απάτη στοχεύοντας αγρότες του ΟΓΑ μέσω emails!


Μεγάλη απάτη εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με μαζικά emails σε αγρότες.
O παραλήπτης του «phishing» email λαμβάνει ένα μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο, το οποίο υποστηρίζει ότι προέρχεται από το ΟΓΑ, στην δεδομένη χρονική στιγμή, όπως το παρακάτω που υπάρχει ως εικόνα, αλλά στην ουσία δεν ισχύει κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Οι χρήστες που θα πατήσουν σε link, διατρέχουν τον κίνδυνο να στείλουν το email σε όλους όσους είχαν στη λίστα διευθύνσεών τους. Πηγαίνοντας το κέρσορα του υπολογιστή και τοποθετώντας επάνω στα link των διευθύνσεων χωρίς να πατήσεις σου δείχνει την τοποθεσία που θα σε παραπέμψει και είναι άσχετη και ψευδή με τον οργανισμό διεύθυνση. Επίσης έρχεται ενημέρωση χωρίς ονοματεπώνυμο.

Το συγκεκριμένο email είναι μια καλοστημένη παγίδα που ΔΕΝ προέρχεται από τον ΟΓΑ και τον επίσημο φορέα και στοχεύει στην υποκλοπή δεδομένων και στοιχείων του τελικού χρήστη. Στην παρακάτω εικόνα αναφέρει ενημέρωση για έγκυρη υποβολή αίτησης Α21 ώστε να λάβει κάποιος συντομότερα το οικογενειακό επίδομα μοιάζει με αληθινό αλλά στην ουσία απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Στην λίστα των παραληπτών διευθύνσεων αναφέρει αρκετά emails στα οποία έχει αποσταλεί η σχετική παγίδα.

Δείτε το σχετικό email που δημοσιεύει το ifarsala.gr, καθώς αναγνώστης μας το έστειλε να το κοινοποιήσουμε.

Τι είναι το «phishing»

Το «phishing» είναι η απόπειρα παραπλάνησης των χρηστών ώστε να αποκαλύψουν προσωπικά τους δεδομένα, με τον απατεώνα να «υποδύεται» μια καθ’όλα κανονική εταιρεία ή υπηρεσία.

Πηγή: http://www.ifarsala.gr

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγράμματα που μπορεί (ή μπορούσε) να ενταχθεί κάποιος στη γεωργία

Τσίπουρο: ΤΙΝΑΖΕΤΑΙ στον αέρα η παραγωγή χύμα τσίπουρου; Μέχρι ένα 12ωρο όλοι;

Τέλειωσαν τα Σχέδια - υποθέσεις για το "πόσοι θα εγκριθούν, για τη βάση, για το πότε θα βγουν τα αποτελέσματα";

Αγρότης: κλειστό ή ανοιχτό επάγγελμα;