ΔΕΝ θα εγκριθούν όλοι οι ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ...


Όπως είχα ξαναγράψει και στο παρελθόν, φαίνεται πως οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο (ήταν μεγάλη πρόκληση η τριετία σε σχέση με τη δεκαετία δέσμευσης των προηγουμένων ετών...).
Πλέον οι αιτήσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Αγροτική έκφραση, έχουν ξεπεράσει τις 12.500 και να επισημάνω πως μένουν ακόμα 20 μέρες, εκτός απροόπτου.

Πάντως με βάση την εμπειρία προηγουμένων ετών και όλων των προκηρύξεων συνολικά, δεν είναι λίγες οι αιτήσεις που γίνονται τελευταία στιγμή. Προσωπική μου  εκτίμηση είναι ότι θα ξεπεράσουμε άνετα τις 13.000 αιτήσεις και ίσως και τις 14.000. 

Το Υπουργείο με βάση τα στατιστικά του δεδομένα, έχει υπολογίσει ότι τα χρήματα φτάνουν για 12.000 νέους αγρότες. Αυτό σημαίνει πως αυτή τη φορά δε θα έχουμε έγκριση για όλους τους υποψήφιους, λόγω έλλειψης κονδυλίων. Μέσα σε όλα τα δεδομένα πρέπει να τονιστεί, ότι για αυτή την προκήρυξη χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι που είχαν προϋπολογιστει μέχρι και το 2020 που αφορούν το πρόγραμμα νέων αγροτών, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης του κονδυλίου με σκοπό την έγκριση όλων. Από την άλλη μείωση του ανώτατου ποσού επιδότησης για την εξασφάλιση πόρων και έγκριση όλων πάλι θεωρείτε απίθανη γιατί ήδη το πριμ θεωρείται σχετικά χαμηλό.

Διαβάστε επίσης:

Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής

Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι γίνεται με αξιολογήσεις των σχεδίων βελτίωσης, εγκρίσεις και πληρωμές τους;

Νέοι Αγρότες (κτηνοτρόφοι) : Χωρίς την άδεια εγκατάστασης στην ολοκλήρωση, επιστρέφονται τα χρήματα

Νέοι Αγρότες στα σεμινάρια – Σχέδια βελτίωσης στην αναμονή

Για πρώτη φορά άνθισαν δύο φύλλα βαμβακιού στην άλλη πλευρά της Σελήνης!

Σεμινάριο: ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων στο “χώρο” σας;

Γιατί επιστρέφουν χρήματα οι Νέοι Αγρότες;