Πότε θα βγει επόμενο πρόγραμμα βιολογικής;


Το 2016 είναι η τελευταία χρονιά εφαρμογής των προγραμμάτων βιολογικής γεωργίας και μείωσης νιτρικών. Αν και μπήκαμε θεωρητικά στη τελευταία χρονιά εφαρμογής, έχουν πληρωθεί μόνο 2 έτη μέχρι σήμερα (2012, 2013). 

Παρά τις μεγάλες αυτές καθυστερήσεις δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν την επόμενη προκήρυξη αυτών των προγραμμάτων. Αυτοί είναι παλιοί δικαιούχοι αλλά και παραγωγοί που δεν έχουν ενταχθεί ποτέ σε κανένα αγροπεριβαλλοντικό πρόγραμμα.

Πότε όμως θα βγουν οι επόμενες προκηρύξεις; 

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από πολλά ενημερωτικά sites αλλά και από το ίδιο το ΥΠΑΑΤ, έχει ανατεθεί η σύνταξη του νέου προγράμματος βιολογικής σε ομάδα εργασίας από την άνοιξη του 2016, και πρέπει να παραδώσει το έργο της μέχρι τέλος τους 2017. 

Μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία δεν πρόκειται να έχουμε καμιά προκήρυξη. Η ερώτηση λοιπόν είναι αν έχει προχωρήσει η εν λόγω ομάδα και δευτερευόντως αν θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια όπως γίνεται συνήθως στη χώρα μας. 

Αν η διαδικασία ολοκληρωθεί τέλος του 2017, τότε δυστυχώς νέα προκήρυξη θα πρέπει να αναμένεται από το 2018 και μετά... 


Διαβάστε επίσης:


Περουλάκης Γιάννης
Γεωπόνος, MBA - Μελετητής


Επικοινώνησε μέσω Facebook!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι γίνεται με Σχέδια, Βιολογική, ΟΣΔΕ 2019;

Βιολογική Γεωργία: 37.000 πρωτόκολλα, μικρότερος ο πραγματικός αριθμός αιτήσεων - έντονο ενδιαφέρον - σύντομα τα αποτελέσματα!

Μέτρο 6.3 (14.000€) - Παραδείγματα εκμεταλλεύσεων που μπορούν να ενταχθούν

"Βρέθηκαν" 43 εκατ €, χρήση τους στη νέα βιολογική με ένταξη περισσοτέρων δικαιούχων;

"Κόφτη" στις τιμές των ελκυστήρων που θα επιδοτηθούν από τα Σχέδια Βελτίωσης! Δείτε τις μέγιστες τιμές